dimecres, 3 de desembre del 2014

Atlas

Segons Hesíode:
Atles va ser un tità, fill de Japet i Clímene. Zeus el castiga amb un càstig especial que va consistir en portar l’arc del cel a les espatlles. Això va succeir a l’estret de Gibraltar.
Hèracles va visitar Atles en un dels seus dotze treballs per recollir les pomes d’or de les seves filles Hespèrides. Gaia, deesa de la Terra, va entregar les pomes a Hera quan es va casar amb Zeus i ella les va entregar a les Hespèrides, perquè les guardessin en un jardí on el drac les protegís.

Segons Apol·lodor d'Artemita:
Atles era germà de Meneci, Prometeu i Epimeteu, i la seva mare era Àsia. Hesíode diu que havia de portar el cel i la terra damunt les espatlles.


IMATGE DEL MITE:




























IMATGES DEL PRODUCTE:




IMATGE DE LA MUNTANYA:





Per què Atles?
L'origen del nom Atles segons l’etimologia és incert i encara avui dia es segueix discutint. Alguns estudis mantenen que prové de l’arrel protoindoeuropea *tel “sostener, soportar”. I d’altres argumenten que prové del preindoeuropeu.

Per què creus que li han posat aquest nom?
Aquest nom li han posat  perquè era un Tità molt fort que sostenia el món. També podem dir que la paraula Atleta prové d'Atlas, ja que representa la fortalesa. D'aquí ha sorgit l'esport anomenat Atletisme.






Fet per: Laura Bellod, Abril Torrent i Mar Torrà.