divendres, 25 d’abril de 2014

Medusa de Caravaggio

El cap de Medusa és un quadre de Caravaggio, de 1597, que es conserva a la Galleria degli Uffizi, a Florència. Es tracta d'una tela transportada sobre taula en forma de tondo.

El pintor italià hi recrea la figura de Medusa, una bèstia mitològica que, amb la mirada, convertia la gent en pedra. Originalment, Medusa era una de les germanes Górgones, una dona bonica que va tenir relacions amb Posidó en un santuari dedicat a Atena, la qual la va castigar per haver profanat el seu temple.

L'heroi Perseu, amb l'ajuda d'Hermes i Atena, la va aconseguir decapitar i de la seva sang va sorgir Pegàs, el cavall alat, a més de Crisaor o Amfisbena. Més tard, Atena va entregar la sang de Medusa a Asclepi (Esculapi), perquè tenia el poder de ressuscitar els morts.

En l'època del pintor, la seva cara era utilitzada com a escut en les baralles d'aquells temps, talment com les armes de la deesa Atena. Però Caravaggio no li va donar aquest ús, sinó que va lliurar l'obra a un dels seus clients. El quadre mostra a un cap de dona amb els cabells eriçats, sang brollant del coll. Molts crítics d'art van ser durament ferits en la seva sensibilitat per aquest treball, el que és considerada la més sagnant de Caravaggio.

Medusa de Caravaggio

Voleu veure com reviu aquesta obra amb PhoenixARs?

INSTRUCCIONS:
1. Baixeu-vos i instal·leu AURASMA a Play Store (Android) o AppStore (iOS)
2. Busqueu i seguiu el canal illARgonauta.
3. Enfoqueu la imatge del quadre amb l'APP activada mirant que la imatge del quadre quedi dins del requadre (el vídeo s'hauria d'activar sol en pocs segons)

Aquí teniu el vídeo que hem penjat a Youtube: