dilluns, 9 de març del 2015

Premis Josep Pallach

Encara no hem acabat de pair el 2n premi del Mobile World Congress i, de nou, estem de celebracions.

Hem aconseguit el Premi d'experiències educatives Josep Pallach, en la seva XI edició!

Aquest premi el convoca la Fundació Josep Pallach amb col·laboració amb l'Ajuntament de Figueres i és un dels premis més importants i més ben dotats que s'atorguen a Catalunya. El jurat ha valorat molt positivament el nostre treball, esforç i innovació. Moltíssimes gràcies!

Aquest és el vídeo oficial de l'acte, cortesia de TramuntanaTV i l'Ajuntament de Figueres:




I també unes quantes fotos, publicades al G+ de l'Institut:

Exemples del ressò mediàtic de la noticia:



-----

Per si no sabeu qui va ser Josep Pallach us deixem uns apunts de la seva biografia:

Exiliat a França després de la Guerra Civil, va estudiar pedagogia i psicologia a la Sorbona i va treballar al Lycée Mongeron, a París. A França va conèixer una altra exiliada, Teresa Juvé, amb qui es va casar l'any 1948 i amb qui va tenir una filla, Antònia. 

El 1970 va retornar definitivament a Catalunya. Va ser professor de Ciències de l'Educació a la UAB, a Bellaterra, i al Col·legi Universitari de Girona. El 1972 va contribuir a la creació de l'Escola de Mestres de Sant Cugat i el 1975 es va doctorar. 
La "seva" petita oficina de l'ICE de la UdG va ser la primera plataforma organitzada des de la universitat per a la formació de mestres i professors de les comarques gironines. 

Pallach era un observador del món, interessat per la societat, per l'home i pel fet educatiu entès com aquell conjunt de vivències que actuen sobre cada persona. De tarannà comunicatiu i franc, treballador i responsable, coherent amb els seus plantejaments i amb el seu fer, va deixar un llegat ample i profund en tothom qui s'hi va relacionar. 

El seu compromís polític i social va ser totalment coherent amb la seva pràctica professional, formant un tot que no pot fragmentar-se.

El lema de la Fundació Pallach, constituïda en la seva memòria, és "Tothom educa, s'educa tothom. Fem xarxa"



Moltes gràcies a l'alumnat de l'Institut Illa de Rodes que durant tres anys ha treballat i cregut en aquest projecte i també a tots/es aquells/es que directament o indirecta hi heu col·laborat en qualssevol àmbit.

Per molts anys!

@illargonauta