dimecres, 22 d’abril de 2015

LA LLIBERTAT GUIANT EL POBLE

El quadre "La llibertat guiant el poble" és del pintor francès Eugène Delacroix, pintor romàntic del segle XIX. Va ser pintat l'any 1830 i actualment el podem trobar al museu del Louvre de París. Representa la Revolució de Juliol del mateix any que va ser pintada. És una pintura de grans dimensions; fa 3,25 metres de llargada i 2,60 metres d'alçada. 

Es situa a l'etapa de Restauració Borbònica, on la burgesia francesa que va viure la Revolució Francesa recolza l'imperi napoleònic. Protagonitza diversos intents revolucionaris que finalitzen el 1830 amb l'enderrocament de Charles X. La nova monarquia dirigida per Lluís Felip d'Orleans instaura un règim moderat però liberal que només afavoreix a les classes benestants. Per tant, acaba amb la Revolució del 1848, la fi de la monarquia i la proclamació de la República.

Voleu veure com torna a la vida amb Realitat Augmentada?

Enfoqueu la imatge amb l'app Aurasma activada (cal que seguiu el canal illARgonauta -> triangle inferior i lupa per buscar-lo ;)En aquest quadre es pot observar com una dona aixeca la bandera de França que simbolitza la llibertat tan pel poble com pels burgesos. Es troba envoltada d'homes i cadàvers al terra. Hi predomina els colors freds com els grisos i els ocres tot i que destaquen els colors de la bandera francesa que podem veure en diferents personatges. També podem observar personatges com per exemple l'home als peus de la llibertat representada per la dona.  I finalment es tracta d'un quadre amb una estructura piramidal, és a dir, les figures es troben en una piràmide i a dalt de tot hi apareix el més important: la llibertat.


Lourdes Blazquez, Mar Abad, Kathia Cervantes, Maïtena Pragout