dijous, 18 d’octubre del 2018

Tempus fugit

Amics i amigues d'illARgonauta,

El temps passa volant i ja fa set cursos que tirem endavant aquest viatge ple d'aventures. Vàrem començar el projecte el setembre de l'any 2011 amb la professora Jenny Triviño i l'hem continuat fins avui, amb la professora Montse Fiol.

Durant aquest temps el nostre alumnat (més de 90 autors/es treballant en equip) han publicat 225 articles al blog. Hem seguit aquest camí en primera persona i hem après moltíssim sobre les llengües clàssiques, el màrqueting, la realitat augmentada i la realitat virtual. Hem topat amb força dificultats tècniques i hem après a inventar solucions. Val a dir que els resultats superen amb escreix tot allò que ens havíem imaginat quan vàrem començar. N'estem orgullosos!

Per sort, hem obtingut molts reconeixements i hem intentat sempre col·laborar i difondre bones pràctiques i idees a tothom qui ens convidava, a moltíssimes jornades i centres educatius. La llista seria llarga. Ens volem disculpar si en alguna ocasió no hem aconseguit ajudar a tothom qui ens ho demanava.

El nostre agraïment etern per la Baldufa de Bronze a Espiral Edublogs 2013, El centaure d'or de Chiron 2013, el 2n premi a les experiències educatives dels Mobile Learning Awards 2014, el 2n premi a la narració audiovisual dels Mobile Learning Awards 2015, el XVI Premi Pallach i el XXXVIII Premi Baldiri Reixach a la innovació educativa... Ha estat un gran honor ser reconeguts per tantes institucions i companys/es de professió.

Enguany estem, fins a un cert punt, col·lapsats. El nombre d'alumnes de les nostres matèries ha augmentat moltíssim. Hem passat de grups de 15 ó 20 als 45 actuals. És tot un èxit amb les dificultats actuals per a l'ensenyament des les llengües clàssiques! Tanmateix, aquest fet ens condiciona perquè no disposem de tots els espais, temps i equipaments necessaris per poder fer funcionar el projecte amb un mínim de condicions.

És per aquest motiu que aquest curs, de moment, ens prendrem un descans. No descartem publicar articles i idees puntuals, així com vivències i records amb un puntet de nostàlgia, però lamentablement no podem garantir un treball sistemàtic com fins ara. Seguirem, doncs, a un altre ritme.

Us desitgem a tots/es una molt bona travessia!

Francesc Nadal - Professor d'Economia
Montserrat Fiol - Professora de Clàssiques