dimarts, 4 de febrer del 2014

El naixement de Venus (Botticelli)

El naixement de Venus és un famós quadre de Sandro Botticelli (1445-1510), de l'època del Renaixement. Actualment es troba a la Galleria degli Uffizi, a Florència.

A l'esquerra del quadre hi apareixen Zèfir (déu del vent de l'oest) i Cloris, que significa pàl·lid. Aquests dos personatges abraçats simbolitzen la unió de la matèria i de l'esperit.

Al mig es troba Venus, deessa de la bellesa i de l'amor. L'origen del seu naixement és que Cronos va castrar Urà i la sang que va sortir de la castració es va barrejar amb l'escuma del mar i en sortí Venus d'una petxina.

A la dreta hi destaca una nimfa que espera la deessa per cobrir-la amb un mantell vermell florit. Es creu que es tracta de la primavera, l'estació de renéixer, per això al principi el quadre es deia La Primavera.Voleu veure'l reviure amb realitat augmentada?

INSTRUCCIONS:

1. Baixeu-vos i instal·leu AURASMA a Play Store (Android) o AppStore (iOS)
2. Busqueu i seguiu el canal illARgonauta.
3. Enfoqueu l'obra amb l'APP activada mirant que la imatge del mosaic quedi dins del requadre (el vídeo s'hauria d'activar en pocs segons)

Aquest és el vídeo que podreu veure a partir del quadre original:
Fins ben aviat!
Equip Spectrum


PS Adjuntem també un fantàstic vídeo amb realitat augmentada dels companys de Fil de les Clàssiques - Aracne Elisa Moya, F. Xavier Gras i Arnau Pérez de l'Institut de Premià.