divendres, 7 de març del 2014

Judici de Paris

El judici de Paris és una pintura del pintor Peter Paul Rubens, en general considerada la seva darrera feina. Mesura 199 cm d'alçària i 379 d'amplada. Es conserva al Museu del Prado de Madrid.

Va serpintat cap a 1638, quan Rubens estava malalt de gota. Encarregat per Ferran d'Espanya, germà del rei Felip IV, després de la seva mort va passar a les col·leccions reials. El 1788, Carles III en va ordenar la crema per considerar-lo impúdic, però la mort del rei va suspendre l'acte. Ressalta la bellesa femenina, idealitzada per Rubens. És un tema mitològic que el pintor ja havia tocat en altres ocasions, però que en aquesta obra arriba a l'excel·lència.

La composició consta de cinc personatges: Paris, assegut sota un arbre; Mercuri, amb els seus atributs, el caduceu i el barret alat, i (al costat oposat) les tres deesses: Venus, acompanyada per un Cupido, Minerva i Juno.

En la realitat augmentada s’ha representat com Paris, el príncep troià germà d'Hèctor, escull de les tres deesses a Venus.

Voleu veure com reviu aquest quadre amb PhoenixARs?

Judici de Paris, de Peter Paul RUBENS

INSTRUCCIONS:
1. Baixeu-vos i instal·leu AURASMA a Play Store (Android) o AppStore (iOS)
2. Busqueu i seguiu el canal illARgonauta.
3. Enfoqueu la imatge del quadre amb l'APP activada mirant que la imatge del quadre quedi dins del requadre (el vídeo s'hauria d'activar sol en pocs segons)

Aquesta realitat augmentada ha sigut representada per A-society; Fàtima Ajanif (Juno), Sawsan Khatira (Minerva), Ambra Sicignano ( Venus), Axel Muller (Paris), i la col·laboració d’un ninot nenuco (Cupido).