divendres, 7 de març del 2014

Dafne i Apolo

Dafne, nom que en grec significa llorer, era una nimfa filla del déu-riu Peneu que transcorre per la regió de Tessàlia. El déu Apol·lo, afectat per una de les fletxes d'Eros, l'estimava, però ella no li corresponia i l'esquivava. En una ocasió Apol·lo la va perseguir, i ella va fugir cap a les muntanyes per evitar-lo; llavors ella es va encomanar al déu del riu Peneo, que la va transformar en un llorer. Dels seus peus anaven sortint arrels i les seves extremitats es convertien en frondoses branques de l'arbre que des d'aquest moment va ser consagrat al déu Apol·lo i va passar a representar-lo.

Apol·lo i Dafne, de Cornelis de Vos
Apol·lo i Dafne, escultura de Bernini

La transformació la relata Ovidi en les seves Metamorfosis. Aquest mite il·lustra l'origen d'un dels símbols típics del déu, la corona de llorer

Molts escriptors es van inspirar en aquest mite per escriure poemes, alguns exemples són; Garcilaso de la Vega (sonet XIII),Francisco de Quevedo...Voleu veure com reviuen aquestes obres amb PhoenixARs?

INSTRUCCIONS:
1. Baixeu-vos i instal·leu AURASMA a Play Store (Android) o AppStore (iOS)
2. Busqueu i seguiu el canal illARgonauta.
3. Enfoqueu la imatge del quadre amb l'APP activada mirant que la imatge del quadre o de l'escultura quedi dins del requadre (el vídeo s'hauria d'activar sol en pocs segons)


Us afegim els vídeos tot seguit:

Fins ben aviat!