dimecres, 3 de desembre del 2014

Lotus


Lotus


Aquesta flor és coneguda perquè en la mitologia grega els lotòfags, que eren un poble que vivia en una illa propera a l’Àfrica del Nord, menjaven la flor de lotus. 

Durant el retorn a Troia, les naus d’Ulisses i els seus homes van ser desviades pel vent i arrossegades a la terra dels lotòfags. Aquests van oferir la flor de lotus als nouvinguts, Ulisses no se'n va refiar i no se la va menjar. La tripulació, influïda pel lotus, va oblidar la seva pàtria. Però Ulisses els va convèncer per a abandonar aquelles terres i tornar al mar, cap a Ítaca.


La paraula lotus prové de la paraula llatina nelumbo necifera. La flor del lotus és coneguda sobretot per la referència en l'Odissea, durant la tornada d'Ulisses de la guerra de Troia.


Creiem que li varen posar aquest nom perquè, quan condueixis, tinguis la sensació de perdre la noció del temps tot gaudint de la conducció del cotxe. Aquest és el missatge.


També Lotus és una marca d’uns rellotges. Si pensem el perquè els hi posen aquest nom és poc probable que sigui a causa que amb aquest rellotge el temps passarà molt ràpid, sinó que pensem que serà perquè mai perdem la noció del temps si portem a sobre el rellotge Lotus. Així, com Ulisses, estarem atents al temps.

Font: Vikipèdia

Autors: Alex Rodriguez, Alexis Rom, Gerard Estevez, Eric Rosique