dimecres, 13 de maig de 2015

El jurament dels Horacis

El jurament dels horacis, és una obra feta de Jacques-Louis David i es va fer al 1784, abans de la revolució francesa. Es pot trobar al museu del Louvre a París. El quadre fa 3,3 m x 4,2 m i amb la técnica de l'oli sobre tela. És d'estil neoclàssic.

Voleu veure com torna a la vida amb Realitat Augmentada?

Enfoqueu la imatge amb l'app Aurasma activada (cal que seguiu el canal illARgonauta -> triangle inferior i lupa per buscar-lo ;)


Un dels reis de Roma, Tul·lus Hostili, va voler posar fi a les guerres que succeïen entre els habitants de Roma i la ciutat d'Alba Longa. En efecte, es va decidir que les ciutats triarien els homes més forts d'entre els ciutadans i farien que es barallesin. Els guerrers que es van triar varen ser els tres germans Horacis de Roma i els tres germans Curacis d'Alba Longa.

En el primer enfrontament, els Curacis van matar els dos primers germans Horacis i semblava que la batalla es veia perduda per l'últim dels germans Horacis, però va decidir marxar a córrer i va deixar que els perseguís. Gràcies a això, l'últim dels germans va poder matar un per un els germans i va donar la victòria als Horacis.
El victoriós Horaci va retornar a la ciutat, i a causa d'això va descobrir que la seva germana plorava amb desconsol. L'últim Horaci va voler consolar-la, ja que li va dir que els seus germans havien mort pel bé de la ciutat. Ella va respondre que no va ser pels germans, sinó pel seu marit Curaci amb el qual estava casada i era a qui més estimava.
Després d'això l'Horaci, enfurismat, va decidir matar-la i va assegurar que mataria a aquells que haguessin plorat pels enemics de la ciutat.

El quadre reflecteix el moment en què els Horacis, en el preludi de la batalla, juraven fidelitat a la ciutat i que lluitarien pel bé de Roma.