dimecres, 13 de maig de 2015

LES TRES GRÀCIES (RAFFAELLO SANZIO)Les Tres Gràcies és un quadre de Raffaello Sanzio, està pintat a oli sobre fusta i és de mida petita. El va realitzar durant l'època florentina i actualment està exposat al museu Condé.
Aquest quadre està inspirat en un relleu clàssic on surt el judici de Paris.En ell el príncep escull Venus com la més bella de les tres deesses i  li ofereix una poma. Raffaello en el seu quadre no hi presenta cap deessa sinó les tres Gràcies.

Segons la mitologia són filles de Zeus i Eurínome. Representen l'alegria, la bellesa i formaven part del seguici dels déus olímpics, especialment d'Afrodita i també es troben formant cor amb les Muses.
La tradició més acceptada diu que eren tres, i es deien: Aglaia, Eufròsine i Talia. Per això s'anomenen les Tres Gràcies.


Voleu veure com torna a la vida amb Realitat Augmentada?

Enfoqueu la imatge amb l'app Aurasma activada (cal que seguiu el canal illARgonauta -> triangle inferior i lupa per buscar-lo ;)Un altre quadre molt conegut on surten les Tres Gràcies i que el van representar unes alumnes de l'any passat, és el de Peter Paul Rubens.