divendres, 18 de novembre del 2016

EL REMORDIMENT D'ORESTES

Orestes era l’únic fill del rei Agamènon, i la reina Clitemnesta. I tenia tres filles: Ifigènia, Electra i Crisotemis. 

Quan va començar la guerra de Troia el rei Agamènon  i la seva flota no van poder partir perquè el vent no era favorable, ja que el rei havia ofès a la deessa Artemisa matant un del seus cérvols. Així doncs, van haver de compensar-la oferint-li la seva filla, Ifigènia, en sacrifici.

Quan va tornar de la guerra, Agamènon va ser assassinat per la seva esposa Clitemnestra, que no li havia perdonat el sacrifici de la seva filla Ifigènia. L’altra germana d’Orestes, Electra, el va salvar enviant-lo a la cort del rei Estrofi .

Temps després, quan Orestes ja era adult, la seva germana el va incitar perquè vengés la mort del seu pare. Quan Orestes va arribar al palau va matar primer Egist. Així, quan Clitemnestra va escoltar els crits del seu amant, se li va presentar el seu fill amb una espasa a la mà. Ella suplicà perdó mostrant-li el pit del que ell havia mamat. Orestes per un moment sentí compassió, però acabà matant-la.


Després del'assassinat, Orestes va ser perseguit per les Erines, deesses violentes que acudien a les accions dels criminals. Ell acabà boig. Finalment, va ser convocat a un judici, en el qual el van absoldre dels seus crims, i les Erines (Fúries) es van retirar.

Aquest judici va ser el primer que es va celebrar en el tribunal Areòpag, a Atenes.

-----

Voleu veure com reviu aquesta obra gràcies a la Realitat Augmentada?

Enfoqueu la imatge següent amb l'app Aurasma activada (cal que seguiu el canal illARgonauta -> icona inferior i lupa per buscar-lo ;)Aquí us deixem el vídeo per si l'app no us funcionés:


Moltes gràcies!