divendres, 18 de novembre del 2016

Versace: l'origen


El logotip de Versace representa el cap de Medusa: una dona que es va transformar en un monstre després d'ofendre als déus. Ella va ser castigada per permetre que Posidó la seduís al temple de la deessa Afrodita. El seus cabells, que havia estat el seu atribut més elogiat, es va convertir en serps. Segons explica el mite, tot aquell que la mirava es convertia en pedra. Segurament aquest fet no és una cosa que un associï fàcilment amb una de les cases de moda més importants: una cosa tan lletja que et pot convertir en pedra. No obstant això, Gianni Versace tenia una fascinació amb l'art i l'arquitectura clàssica, i va associar el logotip de la seva marca amb les representacions posteriors de Medusa, que són prou belles. Durant l'època romana Medusa era representada com una dona bonica, amb els cabells regirats i unes quantes serps entrellaçades aquí i allà.

La insígnia de Medusa amb la clau grega és una al·lusió al món clàssic vinculat amb estatus i riquesa. És, a més, una marca fàcil de reconèixer.

Moltes de les col·leccions del dissenyador al·ludeixen a la història clàssica, i gairebé sempre inclouen vestits tipus deessa i motius grecs. La Medusa és símbol de la moda Versace, qui sempre va voler que els seus dissenys invoquessin una deessa, una dona poderosa. Al cap i a la fi els dissenys de Gianni Versace eren opulents i et transportaven a un passat apassionat. De la mateixa manera, la marca tenia molta més passió i virtuosisme mentre el seu fundador la dirigia.